5 intrebari despre cum si cand sa folosesti un ondulator afro

5 intrebari despre cum si cand sa folosesti un ondulator afro

Parul tau, comoara ta. In trecut se spunea despre par ca este o arma a seductiei. Este ce-i drept numit podoaba capilara cu un motiv. Asadar, vei dori sa ai grija de el cat de mult posibil. Daca ti s-a spus ca parul trece prin stres termic din cauza aparatului de stilizare a parului ai tendinta de a respinge total ideea de a-l usca, intinde sau increti, de teama ca te vei alege cu parul ars.

Ei bine, astazi ne oprim la un asa zis ghid despre cum si cand sa folosesti un ondulator de  par afro, cum este cel din stocul nostru, de marca Gina`s. Mai ales cand ne gandim la parul ondulat in bucle atat de mici, avem tendinta de a ne gandi automat la o temperatura prea mare si poate una nepotrivita, pentru ca parul sa aiba acel rezultat mult dorit. Descopera mai multe in randurile ce urmeaza.

1. Pot folosi acest ondulator daca am parul scurt?

Stim cu toate ca parul incretit va fi mai scurt, buclele strang parul si il fac sa para ca are o alta lungime decat de obicei. Insistam pe recomandarea ca in mod special cele care au parul lung sa foloseasca acest ondulator. Insa cine te va opri sa il alegi chiar daca ai lungimea parului medie sau chiar par scurt? Poti incerca, s-ar putea sa te surprinda placut rezultatul.

In plus, coafura afro este destul de versatila. Poti opta pentru tot felul de accesorii de cap si de par, poti pune chiar si bentita cu nod decorativ, pentru un look pin-up.

2. Cat de des pot sa imi refac coafura afro?

In general, rezistenta unei coafuri depinde de tehnica aplicata si de produsele folosite, precum si de tipul de par. In cazul in care folosesti ondulatorul de par afro Gina`s te poti astepta ca rezultatele sa fie durabile pana la 3 zile. Mai ales daca folosesti si ceva produse de styling ai toate sansele sa faci din coafura afro una de care te poti bucura mai indelung.

Despre cat de des poti sa o refaci, tine cont de tipul de par. Ai deja un efect mai indelungat. Revii la acest tip de coafura de care ori iti doresti, setand insa corect temperatura. Nu exagera. Treptele de incalzire sunt urmatoarele:

Daca ai fir de par subtire, deja degradat, decolorat sau vopsit - intre 160 si 180°C.

Daca ai fir de par normal - 180-190°C.

Daca ai fir de par gros, rebel, greu de coafat - 200-230°C.

3. Este normal sa vad aburi iesind din firul de par cand folosesc ondulatorul?

Este posibil ca dupa ce rulezi suvita de par pe ondulator sa observi abur iesind. Te intrebi daca este bine sau nu? In general, acesta este efectul temperaturii ridicate care actioneaza asupra parului. Cu atat mai mult abur vei vedea, cu cat parul tau este ud atunci cand folosesti ondulatorul. Riscul este de deteriorare a firului de par. Seteaza corect temperatura ondulatorului.

4. Trebuie sa imi intind parul inainte de a folosi ondulatorul afro?

Nu neaparat. Daca ai parul rebel, poti incerca dupa spalare uscarea acestuia cu o perie electrica. Insa nu este nevoie sa indrepti parul, ci doar asigura-te ca este curat si usor de luat suvita cu suvita, adica nu incalcit sau plin de cine stie ce produse de styling.

5. Cum fac coafura aceea ca de revista?

Conteaza nu doar incretirea parului, ci si directia suvitelor. Imparte parul in suvite si din aproape in aproape in parti mai mici. Respecta aceeasi directie a firelor de par pentru partea respectiva. O suvita pe care o invarti pe ondulator intr-o parte, asa va sta, pe cand daca suvita o indrepti spre fata inainte de a o rula pe tija va avea aceasta directie. Mare atentie in mod special la cararea creata in fata.

Acestea fiind spuse, va invitam sa descoperiti si galeria foto din pagina sau in conturile noastre de social media, pentru a descoperi cat de multumite au fost cele care au incercat deja acest ondulator.