Podoaba capilara - de ce iubim parul lung si de ce femeile sunt obsedate de frumusetea parului?

Podoaba capilara - de ce iubim parul lung si de ce femeile sunt obsedate de frumusetea parului?

Ce e cu femeile si de ce considera parul lor ca fiind o parte importanta din identitatea lor? Pe scurt, parul este brand-ul unei femei, fiind primul lucru prin care o doamna se remarca. De fapt, parul este o parte importanta din look-ul unei fete si chiar da tonul unui look. Probabil ca si tu ai folosit, cel putin odata, expresia „bad-hair day” atunci cand nu te simteai chiar cel mai bine, nu? Iata si de ce e parul atat de important pentru femei.

Istoria ne spune ca parul este un simbol al feminitatii. Chiar si Biblia mentioneaza femeia si legatura acesteia cu parul: „o femeie este o podoaba sa poarte parul lung? Pentru ca parul i-a fost dat ca invelitoare a capului.” -- Corinteni 11:15. Ajungand in zilele noastre, statisticile arata ca o femeie este destul de cheltuitoare pentru ingrijirea parului pe luna.

O femeie care isi taie parul este pe cale sa isi schimbe viata.

Asa spunea Coco Chanel. Cu atat de multe stiluri de a purta parul in ziua de azi, remarca nu se refera strict la tunsoare, ci tine si de culoare, de modalitatea cum il poarta o femeie, iar daca alege sa il lase desprins, depinde daca il lasa cret sau drept. In zilele noastre, acest citat este mai mult decat despre o tunsoare. Este despre coafura. Acum, aceasta este ceea ce ne defineste si, da, intr-un sens, Coco are dreptate. Da, o tunsoare arata ca o femeie e gata sa isi schimbe viata - dar la fel o poate face si o coafura diferita, ceea ce iti da parca mai multa incredere in tine.

Iata cum parul iti poate completa look-ul:

  1. Iti complimenteaza frumusetea - parul e podoaba naturala a fiecarei femei, iar stilul in care alegi sa iti porti parul tine doar de tine. Totusi, tine cont de faptul ca tocmai acest stil, care te defineste, iti poate complimenta look-ul sau nu.
  2. Te poate ajuta sa arati ca o profesionista (sau nu) - Sa zicem ca mergi la un interviu la un job sau ai o intalnire de afaceri importanta. Se spune imbraca-te ca sa impresionezi. Dar aceasta zicala nu are nicio valoare daca parul tau nu se asorteaza cu tinuta pe care o ai. Un hair style gresit iti poate strica intreg look-ul si, prin urmare, si impresia pe care o lasi despre tine celorlati.
  3. Un hair style gresit se reflecta urat asupra personei care o poarta - un par dezordonat poate spune despre tine faptul ca nu este organizata, ca esti lenesa sau ca ai o incredere de sine foarte scazuta. Pe de alta parte, o coafura perfecta exprima faptul ca esti sigura pe tine, dar si ca ai totul sub control.

Tunsoarea si culoarea parului depind foarte mult de forma fetei unei femei sau chiar de ten. Dar atunci cand vorbim de par drept sau cret, lucrurile nu sunt chiar asa de stricte. Il putem purta in oricare din aceste feluri in functie de starea de spirit pe care o avem.

O femeie cu parul cret este una speciala. Exista ceva aparte la aceste doamne care le face ca, atunci cand isi misca capul si, prin urmare, parul, sa fie irizestibile barbatilor - si chiar sa starneasca invidia altor femei. Exista ceva salbatic intr-o femeie cu parul cret: este o femeie puternica, originala, care emana incredere si personalitate. Cu siguranta, o astfel de femeie se va remarca mai usor intr-o multime. Nu ii este frica sa fie ea insasi si nu ii pasa de standardele sociale. Parul drept tinde sa fie putin plictisitor. Cel cret nu. De aici si descrierea personalitatii unei femei cu bucle.